Merel


In Dit Artikel:

geslacht

De merel (Turdus-merula) wordt ook wel Zwarte Lijster genoemd en behoort tot het geslacht Echte lijster. In Europa is de merel de meest voorkomende lijster.

voorval

Europa, Aziƫ, Noord-Afrika, Australiƫ en Nieuw-Zeeland.

leefgebied

Bossen en bosranden, heggen, velden, tuinen

afmeting

De lichaamslengte kan oplopen tot 28 centimeter bij mannen, vrouwen tot 25 centimeter

kleur

Zwart tot donkerbruin of donkergrijs verenkleed, gele oogring. De (volwassen) mannetjes zijn zwart, de vrouwtjes zijn bruin

kroost

Twee tot drie broedjes per jaar, elk met drie tot vijf eieren van half maart tot april. De eieren zijn blauwgroen.

het zingen

De merel is een van de eerste zangvogels in de ochtend en heeft een melodieus nummer.

anders

Merels zijn trekvogels, de trein naar het overwinteringsgebied begint eind augustus en eindigt in november. Ondertussen verplaatsen alleen de merels uit het bos zich naar het zuiden, de vogels in de nederzettingen blijven het hele jaar door in Centraal-Europa.

Verzorging: Mooiste zang van de Merel.

Ā© 2018 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het KopiĆ«ren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap