Blackbird - Gezocht poster, eten en hulp in de winter


In Dit Artikel:

De merel draagt ​​de wetenschappelijke naam Turdus merula. Het is een van de bekendste zangvogelsoorten in Europa. Een Merelmannetje wordt beschouwd als zeer creatief in de uitvinding van zijn deuntjes in zijn Reviergesang. Dit kan in de lente worden gezegd vanuit een blootgesteld punt, zoals een dak, een paal of een boom. Omdat het mannetje het donkerste verenpak heeft van alle spruwensoorten, inclusief de merel, wordt het soms de Zwarte Lijster genoemd.
portret

  • wetenschappelijke naam: Turdus merula
  • andere namen: Blackwing
  • behoort tot het geslacht van lijsters binnen de orde van passerende vogels
  • inheemse zangvogelsoorten
  • Afmeting: tot 27cm
  • Spanwijdte: tot 40 cm
  • Gevederte: mannelijk zwart, vrouwelijk grijs en bruin
  • Leeftijd: tot 6 jaar
  • Gewicht: gemiddeld 100 gram
Uiterlijk en onderscheidende kenmerken van de merel
Mannelijke merels zijn zeer opvallend vanwege hun glanzend zwart verenkleed met de felgele tot oranje snavel. Bovendien laten ze een snavelring rond de ogen zien. Af en toe ziet men ook een merel met witte vlekken veroorzaakt door een genetisch defect. Over het algemeen zijn de mannetjes ongeveer 27 cm lang, maar iets groter dan de vrouwelijke vogels.
Snavel en oogring zijn minder intens bij vrouwen. Af en toe vind je ook felle gele snavels, maar bruin komt vaker voor. Vrouwelijke merels zijn veel beter gecamoufleerd door hun bruine verenkleed. De kleuren variëren van donkerbruin over olijftonen tot lichtgrijs en roodachtig bruin. Het borstgebied is gevlekt of gestreept in bruingrijs tot geelbruin.
voedselbronnen
Merels worden meestal tijdens het foerageren op de grond aangetroffen. Ze worden als niet-veeleisende alleseters beschouwd en voeden zich met zowel vlees als groenten. Tijdens de opfok van jonge dieren behoren de meeste ongewervelde dieren tot het dieet van de merel:
  • regenwormen
  • slakken
  • kever
  • spinnen
  • duizendpoot
Af en toe buitt de roofzuchtige vogel ook kleinere hagedissen of slangen. De eieren of jonge vogels van andere vogelsoorten zijn ook niet veilig voor hem. In het koudere seizoen zijn verschillende bessen en vruchten erg populair. Vanwege de zeer verschillende voedselvoorziening en de opvoeding van de juveniele vogels, varieert het gewicht van een merel sterk. In augustus, wanneer het broedseizoen ten einde loopt, bereiken merels hun laagste gewicht van ongeveer 50-70 gram. In de herfst, wanneer de aanvoer van dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen het hoogst is, verbruiken ze vetreserves, zodat ze in januari ongeveer twee tot drie keer ongeveer 150 gram wegen.
voedselvoorziening
Merels staan ​​bekend om hun unieke manier van foerageren. Vaak kun je ze waarnemen, terwijl ze op het gazon of onder struiken roerloos bewegen met een hoofd dat naar een bepaald punt op de grond is gekanteld. Dan grijpen ze plotseling met een razendsnelle oppakbeweging en vangen het prooidier met zijn snavel. Soms graaien ze ook luidruchtig in droge bladeren of een composthoop om wormen of kevers te vangen.
broedseizoen
Het broedseizoen begint al met de merels in februari tot maart. Dit maakt de zangvogels een van de première fokkers. Gedurende een seizoen zijn de paren meestal monogaam. Afhankelijk van hun verspreidingsgebied, brengen merels twee tot drie jaar oude broedsels voort. In warmere zomers of gebieden kunnen ze broeden tot het einde van augustus. Voor een nieuwe dekking en het leggen van eieren wacht de merelvrouw meestal niet tot het laatste broedsel de ouders heeft verlaten. Dit fenomeen wordt nestbroed genoemd. De vader van de nieuwe juveniel hoeft niet noodzakelijk het eerste broed te zijn. Vaak wordt de vader alleen gelaten met de jonge vogels, terwijl het merelwijfje met een nieuwe partner een nieuw nest broedt.
Nesten en broedzorg
Merels nestelen voornamelijk in bomen of struiken, zelden op de grond. De typische nesthoogte is ongeveer 1,5-2 meter. Er worden tussen de vier en vijf eieren geplaatst met intervallen van 24 uur, aan het einde van het broedseizoen meestal slechts twee. Na incubatie door het vrouwtje, die haar koppeling alleen laat voor voedselopname (voeding door het mannetje is zeldzaam), komen de jonge vogels na gemiddeld 13 dagen uit. Na slechts twee tot drie weken verlaten de jonge vogels het nest. Op dit moment zijn ze echter niet in staat om te vliegen en worden ze daarom nog steeds gevoed door de ouders op de grond. Met een leeftijd van 7-8 weken zijn ze zelfstandig en verlaten ze de ouders.
Het juiste voedsel in de winter
Ongeveer 75% van de merelpopulatie verblijft bij ons in de winter. Eigenlijk zijn merels het hele jaar afhankelijk van ten minste kleine hoeveelheden eiwitbevattend voedsel (insecten). Als dit schaars is, ontwijken ze dat ze op bomen en struiken blijven zoals bessen van de meidoorn of klimop.Merels hoeven meestal pas in januari te worden gevoerd, omdat de voedselvoorziening in de natuur nog steeds behoorlijk rijk is. Merels behoren tot de zachtvoedende eters. in de In tegenstelling tot de graaneters kunnen ze niets met zonnebloempitten doen. Merels hebben ofwel veel voedsel of voldoende voedsel nodig om hun lichaamstemperatuur in de winter te handhaven. Hoge vetgehalten leveren veel energie, dus met vet doordrenkte geplette granen zijn bijzonder goed voor voeding.
  • havermout
  • tarwevlokken
  • zemelen
Vers voedsel is rijk aan vitamines, die de merels dringend nodig hebben in het koude seizoen. Ze vinden het leuk om verse appels te eten, maar ze versmaden ook geen vers fruit. Een bijzonder smakelijke en suikerrijke traktatie zijn rozijnen. Rozijnen eten liever merels dan verse appels. Tip: gezouten voedingsmiddelen mogen niet worden gevoerd. Brood is ook niet geschikt omdat het snel bederft en opzwelt in de maag van de vogel.
De juiste voederplaats
Het beste van alles is dat merels het voedsel dichtbij de grond worden aangeboden. Voor deze speciale grondvoer dispensers zijn beschikbaar. Plaats de voederplaats waar je de vogels goed kunt bekijken. Houd er echter rekening mee dat er een behoorlijke hoeveelheid bomen of struiken moet zijn om de vogels te beschermen. Natuurlijke vijanden van de merel zijn:
  • Roofvogels zoals sperwer, slechtvalk
  • eekhoorn
  • eksters
  • katten
Bottom feeders kunnen ook gemakkelijk zelf gebouwd worden. Het voedsel mag niet direct op de grond liggen. Het is beter om dit op een oude plaat te plaatsen. Als bescherming tegen het weer wordt een oude houten kist gebruikt. Hier worden één langszijde en één dwarszijde verwijderd en in plaats daarvan wordt het dak ondersteund met geschikte palen. Zodat de vogels de mogelijkheid hebben om weg te vliegen aan twee kanten en het voedsel wordt beschermd tegen wind en regen. Tip: belangrijk is ook een goede hygiëne. Het beste zijn voerautomaten waar de vogels niet rondlopen in het voer. Anders moet het voedingsgedeelte regelmatig worden schoongemaakt met heet water.
Wetenswaardigheden over merels binnenkort
  • De merel is een halfduiventeler. Ze moet te allen tijde haar omgeving kunnen observeren.
  • Een geschikte nestkast voor een merel moet daarom aan de voorkant een grote opening hebben. Maar ze zijn zo goed toegankelijk voor overvallers.
  • Daarom is een nieuwe nestkast ontwikkeld: deze heeft nu twee ovale Einfluglöcher van ongeveer 32 x 50 mm groot.
  • Er zijn ook nestkasten met een speciale voorstam. Deze dozen kunnen vrij worden opgehangen.
  • De halve grot heeft een extra broedkamerinzet. Zelfs op donkere hangende delen zorgt de ingangsopening voor goed licht.
  • Merels fokken vaak meerdere keren op rij. Ze herbouwen het oude nest steeds opnieuw. Het wordt altijd verhoogd.
  • Het kan leiden tot besmetting en parasitaire besmetting. Je moet het oude nest onmiddellijk na het broed verwijderen, voordat de merels weer gaan bouwen.
Trouwens: ondanks nestkasten broeden merels vaak gewoon in een haag. Ze vinden het gewoon leuk als ze alles onder controle hebben. Je kunt ze daar helpen door de heggenschuren naar de tijd na het uitkomen te verplaatsen. Terwijl de vogels broeden, blijft de haag zoals hij is. Merels houden van een vogelbad dat groot genoeg is om in bad te gaan. Vooral als het warm is, houden merels van baden.

Verzorging: The Weeknd - D.D..

© 2018 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het Kopiëren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap