Merel, Turdus merula - Kenmerken, broedseizoen en voedsel in de winter


In Dit Artikel:

merel


jonge merel
Tussen juni en augustus komen de jonge dieren naar de zogenaamde Jugendmauser wanneer ze hun eerste veren hebben verlaten. Ze krijgen dit pas een paar dagen na het uitkomen, want merels komen naakt uit als neststoel. Het eerste verenkleed is zeer delicaat en warmt nauwelijks op, waardoor de nestvogels de warmte van de moeder nodig hebben om niet te bevriezen.
Daarna verliezen ze deze eerste veren door een rui en krijgen ze het zogenaamde remverenkleed. Het is steviger van samenstelling, maar nog steeds erg zacht en buigzaam. In dit stadium wordt het mannelijke nageslacht ook Stockamseln genoemd. Jonge vogels geboren in de lente krijgen het volgende verenpak in de late zomer: de progressieve jurk. Hiermee verlaten ze het nest veiliger dan met het echappementgevederte. De volgende lente verliezen ze ook dit verenkleed via de Mauser en krijgen ze sterke, dichte en resistente veren, zoals ze de volwassen dieren hebben.
volwassen
Black-billed kuikens groeien meestal in volwassenheid in augustus, op voorwaarde dat ze in Centraal-Europa wonen. In koudere streken vindt de rui plaats in het voorjaar, als het gaat om trekvogels, en in het warmere zuiden van Europa vindt ruien voornamelijk plaats in de vroege zomer. De eerste rui van het verenkleed van een volwassen vogel, de merel ervaringen pas nadat ze een broedsel achter zich heeft en de jongens grootgebracht heeft. De veerverandering duurt ongeveer drie weken.

het zingen

Vanaf april en vooral in de zomermaanden is het lied van de Blackwing bekend bij de meeste mensen. Dit bestaat uit creatief vormgegeven stanza's met een consistente melodie. Hij klinkt een beetje zelfgenoegzaam en moet worden beschouwd als het normale lied. Bijzonder opvallend is echter de zogenaamde Reviergesang. Twee of drie liedjesschrijvers zingen een lied dat bijna uitsluitend bestaat uit luide "Tix-Lutes". Het vindt alleen plaats onder de mannelijke merels, die soms veranderen. De Reviergesang duurt ongeveer twee seconden per strofe en strekt zich uit over 20 tot 30 minuten.
Van 's morgens vroeg, vaak voor het opgaan van de zon, beginnen ze, herhalen ze' s middags en worden ze weer gehoord in de avond voor zonsondergang. Het vindt plaats tijdens het broedseizoen. Typisch voor merels is het afwisselend lied tussen verschillende merels, die op het lied van de soortgenoten reageren met bijna identieke geluiden. Dit wordt tegenzang genoemd.

eten

Turdus merula vindt zijn voedsel voornamelijk op de grond. Daar zijn ze op zoek naar dierlijk voedsel. Afhankelijk van het aanbod gebruiken ze ook verschillende voedselbronnen, zoals bessenstruiken of fruitbomen.
Het volgende voedsel biedt u alle essentiƫle ingrediƫnten:
  • wormen
  • slakken
  • kever
  • bloedzuiger
  • spinnen
  • Insecteneieren en larven
  • bladluizen
  • Bessen van vlierbessen, frambozen of bosbessen
  • Fruit zoals kersen, peren en appels

merel


In de eerste 14 dagen
  • Het moederdier broedt op de eieren en houdt ze warm
Na ongeveer 14 dagen
  • uitglijden
  • Naakt lichaam
  • Gesloten ogen
  • Gesloten oren
In de komende vijf dagen
  • Eerste verenkleedvormen
  • Ogen open
  • De hoorzitting ontwikkelt zich
  • Eerste voeroproepen van de jongens
In de komende vier tot vijf dagen
  • Het remverenkleed laat de eerste veren los
  • Jongens verlaten het nest
In de volgende 14 dagen worden de jongen gevoerd, ondanks dat het nest meestal nog verder van het moeder- of het vadedier is achtergebleven. De vader begint pas als de moeder al een nieuw broed heeft.

overwintering

De zwarte lijsters zijn zowel trek- als niet-trekvogels. Dit betekent dat sommigen op hun locatie blijven en daar overwinteren, terwijl de migrantentreinen naar warmere streken vliegen.

trekvogels

De Zugamseln verzamelen zich van de late zomer tot begin november en trekken een zwerm in, vooral in de richting van Turkije en Cyprus. Sommigen van hen drijven het echter niet in de verte, maar veranderen hun locatie alleen van koude bergen in de warmere valleien of van Noord-Europa naar Centraal-Europa. Tussen maart en april, ze weer trekken uit de warmere gebieden van naar hun oude jachtgronden of op zoek gaan naar nieuwe verblijfplaatsen, waar ze besteden de komende maanden tot de volgende herfst.

standvogels

De meeste stokken zijn vogels die in de stad leven en broedvogels die eind augustus eieren legden.
De Hirundo rustica gewend Hoewel meer en meer naar het koudere weer, maar het zal nog vele jaren duren totdat hij niet meer zo talrijk is sterven KƤltetod.

merel


winter quarters
Als de merels in de winter blijven, ontmoeten ze vaak eind augustus met andere soorten en zoeken ze naar een geschikte winterwijk. Daar blijven ze meestal na het begin van de kou en verlaten ze zelden. Ze knuffelen tegen elkaar en verwarmen elkaar daarmee.Er zijn ook individuele dieren te zien, maar hebben een veel lagere overlevingskans in de winter.
Als optimale winterkwartieren kiezen ze meestal voor:
  • Dichte struiken
  • bomen
  • struikgewas
TIP: Knip in het najaar je favoriete planten en bomen niet af, dit geeft de merel de kans om te overleven in zijn winterhabitat. Leg het snoeien tot het einde van de winter.
lichamelijke functie
De lichaamsfunctie van de overwinterende merel past zich niet aan koude leefomstandigheden aan, zoals bijvoorbeeld het geval is bij dieren die in winterslaap, winterslaap of winterrigiditeit vallen. Integendeel, omdat de koude sleepboten hun energiereserves gebruiken, en daarom bewegen ze heel weinig in de koude maanden, om niet meer energie te spenderen. Hun energie- of vetopslag is relatief klein, dus ze moeten op zoek gaan naar voedsel in de winter.
eten
Een bijzonder probleem in de ijzige wintermaanden is de sterk verminderde voedselvoorraad.Veel voedergewassen heeft gezocht naar de winter als een veilige buurt tegen roofdieren, stierf vĆ³Ć³r de winter of verhuisde naar warmere streken en het fruit- en fruitseizoen is allang voorbij. Sommige zaden worden soms gevonden, maar ze graven de merel niet op, zodat ze geen energie leveren. Blijven bijna alleen larven, die vaak te vinden zijn onder wateroppervlakten en waar de zwarte smoorspoelen moeilijk te benaderen zijn. Voeren door mensen is noodzakelijk. Dit moet gemakkelijk verteerbaar voedsel zijn, zoals knoedels of havermout. Ze accepteren ook graag appel- of perenstukjes.
conclusie
Hoewel de Turdus-merula in overvloed aanwezig is in Midden-Europa, van degenen die in de winter verblijven, slagen maar heel weinig dieren erin, omdat ze zich fysiek niet hebben kunnen aanpassen aan koude temperaturen. De officiƫle jacht op merels of schimmel in het algemeen, vermindert de voorraad bovendien, evenals de roofdieren hun deel bijdragen, vooral de eieren zijn niet veilig voor hen. Het is des te mooier van de lente tot de herfst, wanneer ze verrijken van vroeg in de ochtend drukke steden of op het platteland met hun opvallende lied.

Verzorging: .

Ā© 2019 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het KopiĆ«ren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap