Keep


In Dit Artikel:

geslacht

De bergvink (Fringilla montifringilla) behoort tot het geslacht Edelfinken en wordt ook Nordfink genoemd.

leefgebied

Bossen, parken, weiden en velden. Af en toe, meestal in de winter, is hij ook te vinden in onze tuinen.

afmeting

Tot 16 centimeter lang met een spanwijdte van maximaal 28 centimeter.

kleur

In de winter heeft de mannelijke bergvink een bruinachtig tot grijs gekleurde kop, nek en delen van de rug. In de zomer zijn deze gebieden zwart. De borst en schouder zijn oranje. De onderste staart en buik zijn witachtig geveerd. Het vrouwtje heeft een bruine kop met een donkerdere streep. De rug is bruin met vlekken en de borst is minder oranje dan die van de man.

nakomelingen

Het broedseizoen is een keer per jaar van mei tot juni. Vier tot zes eieren worden door het vrouwtje in het nest geplaatst. De eieren hebben een blauwwitte kleur.

eten

Insecten en ongewervelde dieren. In de winter ook op voerstations.

anders

Bergvinken brengen hun hele leven met slechts één partner door. De levensverwachting van de Bergfinken is meestal slechts twee tot drie jaar. De oudste bergvink was echter meer dan twaalf jaar oud.

Verzorging: Jen Jis & Feder - Keep Us Apart feat. Bright Sparks (Official Video).

© 2018 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het Kopiëren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap