Pine Marten, Edelmarder: Gezocht poster, voedsel en natuurlijke vijanden


In Dit Artikel:

Pine Marten, Edelmarder: Gezocht poster, voedsel en natuurlijke vijanden: voedsel

De boomtoppen van grote bosgebieden zijn zijn territorium. De den marter wordt beschouwd als de meest ingenieuze acrobaat onder de Europese zoogdieren. We bewonderen zijn klimvaardigheden zelden, omdat de schuwe bosbewoner - in tegenstelling tot de steenmarter - de nabijheid van mensen vermijdt. Dit profiel maakt je bekend met fascinerende details over de marter. Lees hier hoe de kleine overvaller leeft, welk eten hij prefereert en tegen welke natuurlijke vijanden hij moet vechten.

portret

  • Genus True Marten (Martes) binnen de familie van hondenroofdieren
  • Naam van de soort: Pine Marten (Martes martes)
  • Verdere naam: Edelmarder
  • Verspreiding: continue bossen in Europa en West-AziĆ« tot aan de boomgrens
  • Romplengte: 45 tot 58 cm (zonder de borstelige staart)
  • Tail lengte: 16 tot 28 cm
  • Gewicht: 800 tot 1800 gram
  • Vachtkleur: kastanje tot donkerbruin
  • Typisch kenmerk: gele, niet-gepaggerde kelen (geelkeel)
  • Oren: kort, driehoekig met dunne gele randen
  • Korte benen met harige poten
  • Sterke tanden met 38 tanden
  • Activiteit: voornamelijk schemer en nachtelijk
  • Levensverwachting: tot 10 jaar in het wild, tot 16 jaar in gevangenschap
De lange, borstelige staart dient de boommarter als een evenwichtsorgaan wanneer het van tak naar tak schommelt tot 10 meter hoog. De harige acrobaat legt terug tot 4 meter breed. Het lage percentage lichaamsvet, gekoppeld aan een slanke vorm, optimaliseert de klim- en springcapaciteiten van de behendige overvaller. Het ontbreken van een dikke laag vet als koude isolatie compenseert de bosbewoners met een extra dichte winterjas, die hij de naam Edelmarder verschuldigd is. De zijdezachte winterbont maakte de pijnboommarter lange tijd een begeerd jachtslachtoffer. Daarom is de prachtige pelsjager in veel regio's zeldzaam geworden. In 2014 werd de marter verwijderd van de lijst met bejaagbare soorten.

Dieet en levensstijl

Marten - den marter

Pine-marters behoren tot de alleseters met een uitgesproken voorkeur voor kleine zoogdieren, vogels en eieren. De eenlingen brengen het grootste deel van de dag door in een van hun nesten, die zich in boomgrotten bevinden. Af en toe werken de slimme bosbewoners ook een verlaten eekhoornsvliegtuig of een lege roofvogelnest naar de levende grot. Met het aanbreken van de schemering begeeft de overvaller zich in het bos en onder de bomen op zoek naar voedsel, altijd op een veilige afstand van de mensen. Deze buit staat op zijn menu:
  • Vogels en hun eieren
  • Muizen van alle soorten
  • Kikkers en kleine reptielen
  • eekhoorn
  • Insecten en slakken
  • Fruit en noten
De marter doodt een prooi met een gerichte nekbeet. Lokaal eet hij zelden zijn prooi. Integendeel, het roofdier houdt ervan zijn voedsel naar de volgende boom te transporteren om het daar gedeeltelijk te consumeren en de restjes te deponeren. Voor het koude seizoen zorgt de Baummarder voor verschillende opslag, omdat hij geen winterstop neemt. Hij hoeft niet bang te zijn voor de strenge winter. Ijzige temperaturen verkorten de vlucht afstand van zijn voorkeur prooi, dus het kan de winter zijn grondgebied te verminderen tot 50 procent zonder te lijden honger.

Natuurlijke vijanden

Natuurlijke vijand van het dierenrijk is in de eerste plaats de vos. De wilde hond is wijdverspreid in Europa en deelt de habitat met de pijnboommarter. Beide rovers rijden in de schemering en 's nachts, zodat ontmoetingen onvermijdelijk zijn, die geen goed einde voor de kleinere en lichtere Marder komen.
Voor arend en oehoe is de den marter een veelgevraagde prooi. Nachtelijke jagers, zoals de lynx, streven ook naar slordige gouden botten. Echter, deze vijanden zo zeldzaam geworden als de boommarter zelf. Daarom is de man neemt de onbetwiste leidende positie in dodelijke roemloos ranking tegenstanders. Vroeger hadden jagers hun zinnen gezet op de zijdeachtige vacht van de bosbewoner. Tegenwoordig mist de marter habitat, omdat aaneengesloten bosgebieden door de mens worden vernietigd.

Voortplanting en uitlenen

Pine-marters leven als territoriale eenlingen. Mannetjes markeren hun territorium met geurvlekken en verdedigen het heftig tegen concurrenten van hetzelfde geslacht. Het territorium van een man overlapt echter vaak met het territorium van verschillende vrouwtjes. De paartijd (paartijd) midden in de zomer dingen levendig in de boomtoppen, wanneer de concurrerende honden stoeien sissend en krijsende om zich te onderscheiden voor een paring te bereiden FƤhe als de perfecte producer voor de volgende generatie.
De draagtijd van een vrouwtje is ongeveer 8 maanden, omdat een ei ervoor zorgt dat de kleine jongens van 8 tot 10 cm het licht zien in het voorjaar. De 3 tot 6 pups worden blind geboren en kunnen na 4 tot 5 weken zien. Op de leeftijd van 8 weken verlaten ze het nest en zijn ze grotendeels zelfstandig met 16 weken.Het is niet ongebruikelijk dat de nakomelingen tot de volgende lente bij de moeder blijven, omdat de pijnboommarter vrouwtjes klaar zijn om te paren met tussenpozen van 2 jaar.
Tip: Pine Martens zijn de langlaufers onder de echte martelaars. Op hun korte benen leggen ze in Ć©Ć©n nacht 5 tot 8 kilometer op de grond terwijl de overvallers op pad zijn. Als de voedselvoorraad krap is, overwinnen gouden kuikens een indrukwekkende 15 kilometer op zoek naar een maaltijd.

Pijnboommarter en steenmarter verschillen

Marten - den marter

Vanwege hun nauwe relatie lijken pijnbomen en steenmannetjes bijna verwarrend veel op elkaar. Wat hun manier van leven betreft, verschillen beide soorten marters aanzienlijk. Bovenal zoekt de steenmarter de nabijheid van mensen, wat talrijke conflicten oproept. Zoveel dure motorschade gaat naar het Steinmarders-account, omdat hij graag aan kabels knabbelt. Bovendien houdt hij ervan om op zolders rond te lopen en fungeert hij als een nachtelijke poltergeist, die de slapende menselijke bewoners berooft. U kunt de volgende functies gebruiken om dennenmarters en steenmarters te onderscheiden:
Kehlfleck
  • Pine Marten: geel en niet gevorkt
  • Stenen marter: wit en verdeeld in een dubbele vork
Grootte en gewicht
  • Dennenmarter: 80 tot 85 cm lang, 800 tot 1800 gram
  • Steenmarter: 40 tot 75 cm lang, met een gewicht van 1.100 tot 2.300 gram
neus
  • Pine Marten: donker
  • Steenmarter: helder tot roze
poten
  • Pine Marten: erg behaard
  • Steenmarter: geen haar
Het is duidelijk dat beide soorten marters uit de weg blijven, omdat er tot nu toe geen kruispunten zijn opgetreden. Zodoende zijn pijnboommarters en marters een lichtend voorbeeld van evolutie, omdat verwante predatoren de habitat verdelen om destructieve voedselconcurrentie te voorkomen.

Verzorging: .

Ā© 2019 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het KopiĆ«ren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap