Thrush, Turdus - Gezocht poster, eten, broedseizoen + verschil met merel


In Dit Artikel:

Zanglijster in de winter

Eens waren er echte lijsters, met de wetenschappelijke naam Turdus, alleen te vinden in parken en tuinen. Vandaag hebben ze zich uitgebreid in de stad gevestigd. Ze tjilpen opvallend, overwinteren gedeeltelijk in Midden-Europa en zijn meestal goed te onderscheiden van de al even overvloedige zwarte lijsters.
Ze vormen een gevaar voor sommige soorten maar worden soms het slachtoffer van hun vijanden. Alles wat u moet weten over de Turdus, zoals hun fokgedrag, hun voedsel of hun winterslaap, is te vinden in de onderstaande tekst.

portret

  • Naam: Echte lijster
  • Wetenschappelijke naam: Turdus
  • Geslacht: Lijsters (Turdidae)
  • Voorval: bijna in heel Europa en in tropische gebieden
  • Afmeting: lengte 20 centimeter en 25 centimeter
  • Gewicht: tussen 50 gram en 150 gram
  • Verenkleed: bruin tot zwart - sommige met een roodachtig bruine en witte kleur
  • Voedsel: insecten en bessen
  • Gemiddelde leeftijd: tussen vier en zes jaar

erkennen

De Echte Lijster is herkenbaar aan zijn lange benen en grote ogen. Er zijn in totaal 70 subtypen. Vaak tonen de mannetjes een grijs-zwarte veren op de rug en vleugels, roodbruine accenten op de vleugels, het hoofd of de buik en een geel tot oranje snavel, terwijl het vrouwtje verslikt hebben vaak donkere bruine veren die soms tot grijs of rood-bruin passeren. Hun snavels hebben soms een zwarte punt, zoals de roodborst.
Sommige Turdus-soorten zijn ook gespikkeld van kleur en hebben donkere vlekken meestal in het abdominale gebied, zoals het Scheckendrossel.
Andere voorbeelden van de Echte Lijster worden holistisch gezien in grijstinten of bruin. Deze omvatten bijvoorbeeld het gigantische gas en de roetensmoorspoel.

Het verschil met de merel

De zwarte lijsters, zoals de merel (Turdus merula) ook wordt genoemd, is een andere vogelsoort uit de familie van lijsters (Turdidae). De mannetjes zijn in tegenstelling tot de True Thrush monochroom zwart en hebben slechts geringe nuanceverschillen, zoals monochrome echte lijsters. De vrouwtjes daarentegen zijn iets moeilijker van de Turdus te onderscheiden omdat hun kleuren variƫren van bruinachtige tot roestbruine tot grijze accenten.
Een ander onmiskenbaar verschil ligt in de donkere kringen. Terwijl True chokes hebben geen of overwegend licht witte cirkels, Blackbird mannetjes hebben kleine oranje eye-velgen, waardoor de donkere iris bijzonder heeft gestaan. Bij de merel-vrouw is de oogringkleur echter subtieler.
Een ander verschil is de grootte. De merel is na de grootste te vinden in Centraal-Europa grote lijster, de tweede grootste vogel van zijn soort. Ook de staart is veel langer dan bij een echt stikken met maximaal 116 millimeter. De spanwijdte is 34 centimeter tot 38,5 centimeter. Voor andere soorten gas is dit veel korter.

ruien

Als de Turdus in de rui zijn, laten ze veel veren achter in hun verblijfplaats.
Young chokes
Tussen de zomer- en de herfstmaanden is de rui voor de jeugd. Een paar dagen na het uitkomen krijgen ze hun eerste verenkleed, dat heel donzig aanvoelt en bestaat uit korte veren, die een beetje opgeblazen lijken. Deze verliezen ze in de eerste weken van hun leven en komen zo de eerste rui binnen. Daarna veranderen ze in een zogenaamde Hemmungskleid. Vroeg geboren jonge vogels veranderen de inhibitiejurk, tegen een progressieve jurk, tot de herfst. Na deze rui is het nieuwe verenpak steviger en zijn de veren langer en dichter.

Magellan gashendel


volwassen
Over het algemeen is de ruiperiode tussen de maanden juni en eind oktober en begint ten vroegste met de volwassen Turdus na de opvoeding van de jongen. Afhankelijk van de locatie en in Europa is het meestal pas in augustus naar Mauser. Dit duurt een periode van ongeveer twee tot drie weken.

het zingen

Terwijl de meeste vogels van de achterstelling van de zangvogels over het jaar kwetteren, het sterkste nummer van de gashendel voornamelijk beperkt tot de zogenaamde "ground zingen". Dit is meestal te horen tussen begin maart en eind juli en is alleen gebaseerd op de mannelijke exemplaren. Het bestaat uit combinaties van coupletten uit dezelfde melodieƫn en wordt meestal gevonden door twee of drie mannen in de directe omgeving. Tijdens de gebruikelijke zingen buiten de "ground tijd" is vrij eenvoudig, en melodiearm, het gebied zang klinken scherper in tonen vergelijkbaar met een "Ticksen" en wordt onderbroken door een luid geweeklaag waarvan brengt de opwinding van zowel gas geslacht expressie.
Heeft het broedseizoen begonnen, de reactoren zijn ongeveer 20 tot 30 minuten om op korte termijn te horen na zonsopgang, want ze geven talloze zingen verzen van ongeveer drie seconden voor het beste. Dit wordt 's avonds herhaald, maar de pauzes tussen de coupletten zijn iets langer.Typerend voor deze vogelsoort is het tegen-liedje. Hier zingen nog een en twee antwoorden met bijna identieke zang als ze in de buurt zijn.

eten

Turdus-lijster voedt zich voornamelijk met voedsel dat ze op de grond vinden. Merels geven de voorkeur aan dierlijk voedsel, terwijl Turdus graag bessen eet.
Favoriete gerechten zijn onder andere:
  • muggen
  • wormen
  • slakken
  • kever
  • insectenlarven
  • vlierbessen
  • Fruit zoals kersen of appels
Omdat ze kunnen "kraken" met zijn bek schelpen als door de schroef, niet gebruiken ze meestal een kleine steen en klop, terwijl op de pan tot hij barst.

vijanden

Of het nu gaat om de eieren of de volwassen spruw, deze soort telt enkele vijanden. Deze omvatten vooral:
  • eekhoorn
  • havik
  • katten
  • havik
  • ekster
  • Falken
  • De mens
In het najaar worden de Turdus meestal vrijgelaten voor de jacht. Tijdens deze periode, verliezen veel vluchtdieren hun leven en vaak meer dan via hun natuurlijke vijanden.

kroost

In de meeste Turdusarten is het broedseizoen tussen april en begin mei, maar de merels broeden voor de eerste keer eind februari of begin maart. Hoe noordelijker het woongebied is, hoe later het zal worden uitgebroed.

roodborstje


Ze leggen meestal twee keer per jaar, wat zich in juli kan uitbreiden tot sommige soorten spruw. Merels kunnen zelfs tot drie keer fokken.
Een speciaal kenmerk is het zogenoemde nestbroeken. Dit betekent dat ze alweer paren en eieren leggen voordat het vorige broedsel is gevlucht. In een nestbroed duikt de vader bij het eerste broed en voedt het zoals de moeder anders zou doen. Dit zorgt voor maar dan het nieuwe ras.
nest
Het nest wordt vaak dicht bij de stam van een boom of struik gebouwd. Het bestaat uit kleine takken, mos en gras en af ā€‹ā€‹en toe een combinatie van klei of modder. Het vertegenwoordigt een halve bolvorm en is ontworpen met veren en / of mos.
De hoofdtaak wordt gedaan door het vrouwtje, terwijl het mannetje het meest de plaats kiest voor uitbreiding van het nest. In tegenstelling tot veel andere vogelsoorten, bouwt de lijsters slechts Ć©Ć©n nest per broedsel. Als er een gevaar of verstoring in de buurt van het nest is, beginnen ze onmiddellijk met het bouwen van een nieuw nest op een andere, veiliger plek. Dus het kan zijn dat tussen de lente en de herfst talloze nesten in uw tuin te vinden zijn, waarvan sommige nog nooit bewoond zijn geweest. Deze dienen vervolgens andere vogelsoorten die ofwel alleen het materiaal gebruiken of hun nest erin uitbreiden.
eieren
Wanneer het nest is gebouwd, duurt het meestal slechts twee of drie dagen om de eieren te leggen. Deze komen op een afstand van ongeveer 24 uur, de een na de ander. Normaal gesproken zijn er altijd tussen de vier en vijf eieren, meer zelden acht eieren, die worden gelegd. Maar door de natuurlijke predatoren komen er maar twee tot maximaal drie eieren uit.
Herkenbaar zijn de smorende eieren op hun spilvorm en op het gladde, enigszins glanzende oppervlak. Vaak hebben ze een gekleurde mottling en hebben ze in feite een marmering in grijs, bruin of roodbruin, evenals de merel eieren.
Na het uitkomen behoren ze tot de nestkrukken. Dat betekent dat ze naakt, blind en doof geboren zijn. Voordat ze volwaardig worden, moeten deze tekorten eerst worden getraind.
TIP: Als je een onbewoond nest ontdekt, moet je er niet over beschikken. Het trekt andere vogels aan die je tuin met meer natuurlijke flair zullen vullen en je 's morgens misschien wakker maken met een melodieus nummer.

Breeding ontwikkeling

Wanneer de eieren zijn gelegd, kost het hen tijd om rond te vliegen en hun omgeving te verkennen.
  • Uitbroeden na elf tot dertien dagen - merels meestal pas na 14 dagen
  • Na een week zijn de eerste bronnen gegroeid
  • De gesloten ogen en oren open
  • Na negen niet meer dan twaalf dagen verlaten ze het nest

overwintering

Afhankelijk van de Turdus-soort, migreren ze naar warmere streken of blijven ze als zogenaamde staande vogels in Centraal-Europa en brengen daar de winter door. Merels blijven meestal op hun locatie, de Koperwiek (Turdus iliacus) trekt bijvoorbeeld uit het hoge noorden naar Midden-Europa, terwijl de Kramsvogel ook blijft en de pure zanglijster brengt de winter in de warmere Zuid-Europa.
De trein start in september, met zwermen als belangrijkste in oktober. Eind oktober zijn er maar een paar op weg en vanaf november is het treinseizoen definitief voorbij. Ze komen terug vanaf half februari, dat loopt tot april.
winterslaap
De Turdus, die de winter in de koude Centraal-Europese regio doorbrengt, vallen niet echt in de winterslaap, hoewel hun wintergedrag hierop lijkt. Ze verzamelen zich meestal in groepen in hun winterkwartieren en blijven daar zonder veel energie te spenderen.

Weissbrau gashendel


Ze moeten ze redden, want de kou haalt ze er op grote schaal uit, ze kunnen de energie nauwelijks opnieuw opstarten vanwege de lagere voervoeding in de winter. Slechts een paar exemplaren, meestal degenen die vanuit het noorden naar Centraal-Europa kwamen, vullen de natuur met hun zang.Andere Turdus-soorten gedragen zich veel stiller en zingen dan alleen tijdens de lunch, wanneer de temperaturen iets hoger zijn.
winter quarters
Als winterverblijf kiezen ze een veilige, beschutte plaats. Een ideale accommodatie is uitgerust met dichte boom of sparren en heesterkleding. Hier wonen ze zowel op de grond, als in hogere boomtoppen. Sommige mensen geven ook de voorkeur aan minder drukke gebouwen, zoals een serre, omdat het hier warmte aantrekt.
winter voedsel
In de koude wintermaanden wordt de voedselvoorziening aanzienlijk verminderd, als veel insectensoorten zich verbergen voor winterslaap of als fruit en fruit niet worden gevonden. Wees daarom dankbaar voor het voeden van mensen.
TIP: Zorg er tijdens het voeren van het gas in de winter voor dat het zachte voeding is die je goed kunt verteren om niet onnodig energie te verbranden voor moeilijke spijsvertering. Hier zijn vooral Meisenknƶdel, havermout en tarwezemelen en af ā€‹ā€‹en toe kleine appelstukjes.
conclusie
De Bluebird Turdus is een zeer robuuste vogel, die, afhankelijk van de natuur, de winter doorbrengt in de lokale gebieden, extra trekt voor de winter of de koude maanden doorbrengt in warmere streken. Vooral jonge dieren vallen ten prooi aan de natuurlijke roofdieren, terwijl volwassen vogels hun leven moeten beƫindigen door jagers. Hun vocalen zijn sterk of minder luid afhankelijk van de soort, maar vooral het onmiskenbare districtslied is een duidelijke aanwijzing dat er ten minste ƩƩn choke in het gebied is.

Verzorging: .

Ā© 2018 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het KopiĆ«ren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap