Wren - Gezocht poster, broedseizoen en informatie over het eten


In Dit Artikel:

winterkoninkje

Als een van slechts een paar soorten vogels, voelt het winterkoninkje zich net zo op de grond als in de lucht, waarbij hij zijn vijanden het grootste deel van de tijd bedriegt. In de natuur geniet hij van een onvergelijkbaar nummer. Hij is een van de drie kleinste vogelsoorten in Europa. Hoewel het niet wordt bedreigd, kan het ook jaarlijks terugkijken op een groot aantal soorten, maar velen gaan dood omdat hun leefgebied kleiner wordt en de winter steeds zwaarder wordt. In de portaalsite over de tuin vindt u alles wat u moet weten over de zangvogels.

portret

  • Vogelsoorten: winterkoninkje
  • Wetenschappelijke naam: Troglodytes troglodytes
  • Populaire namen: Snow King, Wren (Engels), Chochin (Spaans)
  • Geslacht: Troglodytes
  • Voorvallen: Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika
  • Gewicht: tot ongeveer tien gram
  • Grootte: gemiddeld negen centimeter
  • Gevederte: bruin met golvende lijnen op staart, vleugels en flanken
  • Fokseizoen: april tot juli
  • Voeding: voornamelijk diervoeding

erkenning

Het kleine winterkoninkje heeft een bruin verenkleed, dat aan de bovenkant roodbruin is en aan de onderkant lichtbruin. Bij de vleugels, de flanken en de staart komen donkerder golvende lijnen door het verenkleed. De snavel is puntig en in het bovenste gedeelte zwartbruin en licht gebogen. Het onderste deel van de snavel heeft een gele kleur.
De staart is relatief lang en naar boven gebogen. Vanwege dit, het kleine formaat en het springen over de grond, wordt het vaak verward tussen struiken en heggen met een muis.

leefgebied

De Troglodytes troglodytes is inderdaad met een geschat aantal van meer dan twee miljoen paren, inclusief alle ondersoorten, niet zelden, maar nog steeds alleen op bepaalde plaatsen. De stad biedt hem meestal in dichtbevolkte gebieden te weinig geschikte vegetatie aan, waardoor hij kan bewegen en waarin hij een veilige slaapplaats kan vinden. Daarom wordt het voorkomen ervan in de stad meestal alleen waargenomen in grotere parken en tuinen.

winterkoninkje


Omdat hij niet graag hoog vliegt, zijn bezoeken aan balkons op hogere verdiepingen zeldzamer. Hoe meer het land wordt, hoe vaker het winterkoninkje een integraal onderdeel van de natuur is. Vooral rond bossen, houdt hij ervan om zich te vestigen en houdt vooral van rustige tuinen, waar hij vooral van wilde tuinen houdt. Deze bieden hem meestal een dichte bodemvegetatie waarin hij zich het prettigst voelt.
TIP: Om meer leefruimte voor deze vogel te creëren, volstaat het om een ​​klein hoekje in de tuin achter te laten aan de wilde groei. Ook de struiken van struiken, een stel stokjes of nesthulpmiddelen worden graag geaccepteerd door de sneeuwkoningen en lokken ze bij u in de buurt.

eten

De sneeuwkoning is een van de insecteneters en geeft de voorkeur aan:
  • mieren
  • spinnen
  • Vliegen en muggen
  • mijten
  • pissebedden
  • miljoenpoten
  • mot
  • libellen
  • Insecteneieren en larven
Als er geen snel voedsel voor dieren is, zal hij kleine zaadjes nemen. Soms eet hij ook vlierbessen, broom en frambozen of druiven. Door zijn lange, spitse snavel passeert hij meestal elk fijnmazig vogelbeschermingsnet.

foerageren

Terwijl mannelijke winterkoninkjes hun voedsel zoeken, zelfs in hoge boomtoppen, is het vrouwelijke winterkoninkje beperkt tot het aanbod op de grond. Beide geslachten missen de wateren niet en vallen insecten aan vanaf het wateroppervlak of zwemmen eronder, waarvoor ze een korte duik nemen met hun hoofden. Vooral in de winter trekt het zich naar de rand van het water, waar onder meer tal van insectenlarven zich kort onder het wateroppervlak vestigen om overwinterd te worden.

winterkoninkje


Tussen de lente en de herfst zoeken ze voornamelijk naar voedsel in kreupelhout en wortelsystemen. Hier kunnen ze voedsel uit de smalste scheuren en gewrichten halen. In de takken van struiken, hagen en struiken, zijn ze minder te ontdekken bij het oppakken van hun prooi. Onverteerbare chitinedelen, die duizendpoten hebben, kokhalzen de winterkoninkjes bijvoorbeeld als sponzen.

activiteit

De op drie na kleinste vogel van Europa is alleen overdag actief tot het ochtendgloren. Zodra de zon opkomt, komen ze uit hun slaapplaatsen. Deze bevinden zich voornamelijk op dichtbegroeide grond, waar ze zich tussen de vegetatie in de takken van struiken en struiken hebben gevestigd voor de nachtrust. Alleen het vrouwtje blijft tijdens het broedseizoen in haar nest. Als de avond valt, zoeken ze naar hun rustplaats en blijven daar tot de volgende zonsopgang.

vlieggedrag

Overdag dekken ze meestal slechts korte afstanden en kruisen ze meestal laaggelegen water. Meestal geven ze de voorkeur aan voortbeweging op de grond, waar ze worden beschermd door struikgewas van hun vijanden.

het zingen

Het Europese winterkoninkje heeft maximaal zeven verschillende "liedjes", die allemaal qua duur en complexiteit vergelijkbaar zijn. Elke complete strofe duurt ongeveer vijf seconden, soms zeven seconden, en hun geluiden bedragen ongeveer 130 verschillende tonen. Het mannetje komt in vergelijking met het vrouwtje voor met luide, verpletterende tonen die vibreren en rollen. Hier creëren ze een bronvolume tussen 40 decibel en 90 decibel. Soms zijn ze binnen een straal van 500 meter te horen. Het zingen wordt abrupt gestopt.
Het lied van de vrouwen is minder luid, maar gevarieerder, omdat ze geen eenvoudige liedjes gebruiken. Vooral luidruchtig en blijvend zijn winterkoninkjes tijdens het broedseizoen. Het mannetje begint vaak om vier uur 's morgens. Het lied neemt immens toe tot de late ochtend. 'S Middags zingen ze steeds minder. Voordat ze gaan slapen, sluiten ze de dag opnieuw af met krachtig gezang.

natuurlijke vijanden

Hoewel sneeuwkoningen zo lieflijk en verrijkend van aard zijn met hun zang, hebben ze vijanden te vrezen. Met een klein formaat en enorme mobiliteit op de grond, ontsnappen ze vaak aan het gevaar van ontsnapping door hekken of beschutting in kleine grotten, maar soms zijn ze niet snel genoeg.
De natuurlijke vijanden omvatten vooral:
  • Roofvogels zoals sperwer, adelaar en valk
  • vossen
  • marter
  • eekhoorn
  • parasieten

kroost

winterkoninkje

Een complex thema beschrijft het broedseizoen van troglodytes troglodytes.
Basisinformatie over de verspreiding:
  • Seksuele volwassenheid: vanaf het tweede levensjaar
  • Paringseizoen: april tot juni
  • Fokseizoen: 14 tot 18 dagen
  • Aantal fokken: twee keer per jaar
  • Broedmaanden: tussen april en juli
  • Eieren: vijf tot zeven
  • pairing
Het mannelijke winterkoninkje begint zijn zang tijdens het broedseizoen aanzienlijk te verhogen. Hij wordt luider, zingt al in de vroege ochtenduren en het aantal neemt aanzienlijk toe, evenals gerichte lokroepgesprekken. Hiermee trekt hij de aandacht en trekt hij de vrouwtjes aan. Tijdens de paring bindt het mannelijke winterkoninkje in principe niet aan een vrouw, maar bij gelegenheid ook met andere geslachtsrijpe soortgenoten. Als dit het geval is, blijven de vrouwtjes alleen met hun broed en meestal verhogen ze hen alleen.

nest

In het vroege voorjaar begint de Wren met het nestgebouw voor het aanstaande fokken. Hier beperken ze zich niet tot een nest, maar meerdere worden op verschillende plaatsen gebouwd. Dit is onder meer gebaseerd op het feit dat de sneeuwkoningen zich daardoor willen beveiligen. Mocht een nest worden beschadigd kort voordat het broed of een mogelijk gevaar in de omgeving wordt herkend, dan is er nauwelijks tijd om een ​​nieuw nest te bouwen. Als hij meerdere heeft voorbereid, heeft hij altijd een alternatieve voedingsbodem. Het vrouwtje beslist alleen welk nest het zou moeten zijn. Als het wordt gevonden, komt het tot geslachtsgemeenschap in het nest.
Het nest is gebouwd volgens de omgeving, op verschillende plaatsen. Dit kan het boomwortelwerk zijn of een palletstapel in een magazijn. Muurscheuren, stenen of houten palen zijn ook vaak gekozen plaatsen voor nestbouw. De vogels gebruiken grassprieten, kleine takjes en droge bladeren voor hun productie. Hieruit vormen ze een ovaalvormig nest en plaatsen dit met mos en veren. Als het vrouwtje de nestkeuze heeft gemaakt, legt ze haar eieren, die rode wenkbrauwpunten hebben.

Nesthocker

De jongens van de Sneeuwkoningen behoren tot de nestkrukken. Ze komen naakt uit zonder veren en worden geboren met hun ogen en oren gesloten. Daarom zijn ze aanvankelijk blind en doof. De moeder moet haar verwarmen en haar beschermen tegen regen en wind, anders zou ze niet kunnen overleven.
ontwikkeling
  • Na ongeveer vier dagen gaan de ogen en de gehoorgangen langzaam open
  • De eerste veren beginnen te groeien
  • Vanaf de achtste dag "bedelen oproepen" voor voedsel
  • Vanaf de tiende dag wordt de bescherming van het moederschap geëlimineerd tegen het weer
  • Na tien tot 17 dagen verlaten ze het nest
  • Ze zijn nu bijna volledig luchtwaardig
  • Hun voedsel zoeken ze zelf om het nest zelf te verlaten

overwintering

Sneeuwkoningen in Europa trokken in de herfst naar het zuiden dan trekvogels. Vandaag is dit anders. Alleen in Noord-Europa laat deze soort in warmere streken af. Van daar vertrekken ze tussen september en begin november. Ze komen tussen maart en mei terug. Sommigen van hen verhuizen niet meer naar het noorden, maar vestigen zich ook in Duitsland, onder andere.

winterkoninkje


In Centraal-Europa zijn ze de afgelopen decennia steeds meer van de zogenaamde "resident birds" geworden. Dat betekent dat ze hier hun winter doorbrengen. Ze zijn echter nog steeds op zoek naar warmere plekken. Ze verplaatsen zich bijvoorbeeld van bergachtig terrein naar de vallei.

winter quarters

Vanwege de winter mobiliteit van het winterkoninkje heeft meestal geen vaste winter kwartalen. Hij kiest echter meestal voor een beschutte rustplaats in de buurt van waterlichamen, omdat het vinden van voedsel in deze regio's in de winter gemakkelijker is.Toch kan het voorkomen dat hij vaak terugkeert naar een winterstalling.
Geschikte winterplekken zijn bijvoorbeeld
  • kleine boomgrot, omdat ze spechten maken
  • Kruidachtige vegetatie in bossen
  • stallen
  • schuur
  • Greenhouse terug.
  • Vleermuis of nesten dozen
Een bijzonder kenmerk is dat de troglodieten van de Holbewoners graag in de winter bij de mens verblijven.
TIP: Als je een kist wilt opzetten, moet je hem met een koolplant neerleggen. Klimop is perfect bijvoorbeeld. Het verwarmt ook.

lichaamsfuncties

In tegenstelling tot veel andere soorten vallen vogels zoals het winterkoninkje niet in winterslaap of in de winter. Integendeel, ze blijven alert en actief tijdens de koude wintermaanden, zij het veel minder dan in de zomer.

winterkoninkje


De troglodieten van de Troglodieten verbruiken aanzienlijk meer energie in de winter als de temperatuur daalt. Hoe kouder het wordt, hoe meer energie het lichaam gebruikt om alle lichaamsfuncties in stand te houden. Omdat de voedselvoorraad in de koude winter lager is, neemt deze vogel echter alleen zijn activiteiten af, neemt hij lange rustpauzes en houdt hij het lichaam warm.

lichaamswarmte

Om warm te blijven, hebben de winterkoninkjes het vermogen om, zoals bijna elke andere "winterharde" vogel, hun verenkleed af te vlakken. Dit creëert een soort luchtkussen tussen de veren, die ongeveer in actie zijn, zoals in een donsjack. Daarnaast zijn er meestal altijd enkele sneeuwkoningen om samen te rusten. Ze liggen dicht bij elkaar en verwarmen elkaar daarmee.
conclusie
The Wren is een van de meest duurzame zangvogels en leeft in zowel de lucht als de grond. Hij eet graag muggen, vliegen en andere insecten, die in de zomer vaak vervelend zijn op het balkon of op het terras. Voor de nakomelingen verzorgen de vrouwtjes twee keer per jaar één broed. Natuurlijke vijanden en strenge winters kunnen het leven echter moeilijk maken voor vogels. De voortdurend afnemende woonruimte draagt ​​hieraan bij. Met weinig moeite kun je de winterkoninkjes ondersteunen in hun levensomstandigheden en worden beloond met vogelgeluiden.

Verzorging: .

© 2019 Garden-Landscape.com. Alle Rechten Voorbehouden. Bij Het Kopiëren Van Materialen - De Reverse Link Is Vereist | Sitemap